Gratis verzending bij bestellingen vanaf €55!

Glycerine in glijmiddel: Suiker en infecties?

De onzin over Glycerine in Glijmiddel

Je leest vaak dat glycerine in glijmiddel slecht zou zijn voor de vagina. Onlangs misschien misschien zelfs in een artikel in de Volkskrant over een Deens merk van twee vrouwen die beweren dat glycerine, omdat het een suiker zou zijn, slecht is voor de vagina en infecties kan veroorzaken.

Deze fabel moet de wereld uit!!! Want het is juist alles behalve dat dus laten we eens goed naar de feiten kijken!

Glijmiddel: Een onderwerp dat besproken mag worden

Het gebruik van persoonlijke glijmiddelen is pas recent echt bespreekbaar geworden. De positieve effecten van glijmiddelen krijgen steeds meer aandacht. Uit een studie van het Center for Sexual Health Promotion bleek dat glijmiddel de seksuele ervaring bij 70% van de deelnemers verbeterde, waardoor alles comfortabeler en bevredigender werd.

Toch bestaan er nog steeds misvattingen over glijmiddelen, vooral over die varianten op basis van glycerine.

Lees verder om te ontdekken waarom glycerine een essentieel ingrediënt kan zijn in de beste glijmiddelen!

Wat is glycerine?

Glycerine, ook wel glycerol genoemd, is een natuurlijk bestanddeel dat afkomstig is uit plantaardige oliën. Het is geurloos, kleurloos en heeft een stroperige consistentie met een zoete smaak.

Glycerine werkt als een humectant. Dat betekent dat het water kan aantrekken uit de lucht en uit de diepere lagen van je huid, en dit naar de buitenste huidlaag brengt. Dit helpt de wrijving te verminderen, waardoor er een prettig glijdend gevoel ontstaat en het fungeert als een soort kussen voor je meest gevoelige delen.

De grootste misvatting: Schimmelinfecties door suiker?

Een veelgehoorde mythe is dat glycerine vaginale schimmelinfecties zou veroorzaken omdat het een suiker is. In werkelijkheid is glycerine een suiker-alcohol en stimuleert het de insulinesecretie niet. De bacteriën die gistinfecties veroorzaken, voeden zich niet met suiker-alcohol. Wel kan jouw lichaam glycerine omzetten in suiker, maar dat gebeurt alleen als je het daadwerkelijk inneemt, opeet dus.

Bovendien heeft glycerine juist antibacteriële en antivirale eigenschappen. Daardoor heeft de FDA het zelfs goedgekeurd voor gebruik in wondverzorgingsproducten en is het veilig genoeg voor huidverzorging.

Vaginale schimmelinfecties ontstaan door van alles: hormonen, antibiotica, vermoeidheid, te weinig hygiëne tijdens seks – of juist te veel. En ja, je kunt een schimmelinfectie krijgen als je suiker op je vagina gebruikt. Maar één ding is zeker: glycerine is geen suiker. Ook is het geen vergif. Ja, het is een chemische stof – een geprepareerde, zuivere substantie – maar dat maakt het juist zo’n geweldig ingrediënt.

De Voordelen van Glycerine in Waterbasis Glijmiddel

De waarheid is dat hoogwaardige, veganistische glycerine het perfecte ingrediënt is voor glijmiddelen op waterbasis:

  • Het zorgt ervoor dat jouw glijmiddel langer meegaat
  • Heeft een uitstekende textuur,
  • Laat geen plakkerige of korrelige resten achter
  • en geeft je het meest natuurlijke gevoel dat je kunt ervaren, dicht bij de eigen natuurlijke vochtigheid  van een vrouw.

Daarom is het zo ontzettend jammer dat er zo veel nep-wetenschap verkondigd wordt over glycerine. Laten we samen de naam van glycerine eens schoonmaken, oké?

Hoe zijn de misvattingen ontstaan?

De onterechte angsten rondom glycerine zijn begonnen omdat sommige aanbieders van glijmiddelen onzuivere of laagwaardige glycerine gebruiken in hun producten. Ook de osmolaliteit – de mate waarin een product vocht van de ene naar de andere kant van een membraan trekt – is vaak een punt van zorg.

Een hoog osmolaliteitsniveau in glijmiddelen kan ervoor zorgen dat de vaginale of rectale membranen uitdrogen, de pH-waarde verstoord raakt en irritatie ontstaat. Een disbalans in pH-waarden kan weer leiden tot de groei van bacteriën.

Een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie liet zien dat verschillende glijmiddelproducenten in de Verenigde Staten producten hebben gemaakt met osmolaliteitsniveaus die drie tot vijf keer hoger waren dan de veilige limieten. Het probleem ligt dus niet bij de glycerine zelf, maar in de manier waarop sommige aanbieders het in hun producten verwerken.

Conclusie

Kortom, glycerine is niet de boosdoener die sommigen beweren. Het is een waardevol ingrediënt dat, mits van hoge kwaliteit en op de juiste manier verwerkt, jouw glijmiddel kan verrijken en de seksuele ervaring kan verbeteren. Ken jouw lichaam, lees de etiketten en kies voor een product dat echt bij jou past. Laat je niet misleiden door misvattingen en geniet van alle voordelen die goede glijmiddelen te bieden hebben!

Bij onze producten van OASA voldoen de ingrediënten aan de WHO eisen en hebben een juiste Osmolaliteit en PH. Ook zijn de ingrediënten vegan, natuurlijk en van hoogwaardige kwaliteit.